WOONGELUK IN BELGIË

powered by Hebelhuis

De woningmarkt in Midden – Noord Brabant is oververhit. Dat brengt heel wat mensen ertoe om voor een nieuwe woning de grens over te steken. Nederlanders zoeken steeds vaker nét over de grens naar een woning waar ze meer waar krijgen voor hun geld. Steeds meer jonge gezinnen uit Brabant trekken naar België. Wonen in België lijkt natuurlijk erg op wonen in Nederland. Bovendien is dit kleurrijke land met zijn bourgondische karakter en vriendelijke zachtaardige bewoners door de jaren heen altijd erg in trek geweest bij Nederlanders.

PROBLEEMLOOS VERHUIZEN NAAR BELGIË

powered by Hebelhuis

Wonen in België lijkt natuurlijk erg op wonen in Nederland. Toch zijn er zelfs zo vlak over de grens al verschillen. Als één van de zes oprichters van de Europese Economische Gemeenschap, de voorloper van de huidige Europese Unie, is België altijd kartrekker geweest als het gaat om universele wetgeving, afspraken en regels in Europees verband. Hierdoor zijn veel zaken al min of meer hetzelfde geregeld. Toch blijven er verschillen.

Om Nederlandse kopers en hun gezinnen die bij ons een Hebelhuis kopen goed te begeleiden en de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen worden zij door ons voorzien van uitgebreid advies en adequate begeleiding in alle belangrijke zaken. Immers komt er bij de aanschaf van een nieuwe woning en verhuizing al genoeg op u af. Dan is het fijn dat u op cruciale onderwerpen professioneel wordt bijgestaan. Dat heet ontzorgen en dat doen we graag en goed! Bovendien is de begeleiding door onze partners van de eerste stappen van uw verhuizing naar België en – bij de aankoop van de woning inbegrepen. Zo scheppen we niet alleen ruimte in uw hoofd maar ook in uw portemonnee.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Wist u dat als u woont in België en werkt in Nederland, voor een Nederlandse werkgever, u vaak in Nederland belastingplichtig kan blijven? U kunt er dan voor kiezen om belastingplichtig te blijven in Nederland terwijl u nét over de grens in België woont. U behoudt zo het voordeel van de hypotheekrenteaftrek in Nederland terwijl u in België voor een veel lagere prijs eigenaar bent geworden van een nieuwe ruime energieneutrale woning die aan alle wensen van u en uw gezin voldoet.

JONGE GEZINNEN KIEZEN VOOR HERLOCATIE

De trek uit de Stedelijke gebieden is al jaren aan de gang. De stedeling is vaker ontevreden dan de Nederlander die buiten de stad woont. Ruimte voor een tuin en een vierde of vijfde slaapkamer of extra werkkamer zijn een stuk populairder geworden. Sinds aanvang van het jaar werd een tuin 22 procent vaker aangevinkt op Funda dan de eerste maanden van 2021.

Dit is een forse stijging en we zien dat die trend zich doorzet. Eén op de drie overweegt een andere locatie. Hierdoor zien we dat de trek van de Randstad naar andere provincies, zoals Gelderland, Drenthe en Friesland, toeneemt. Die trek is al sinds 2013 gaande. Met name jonge gezinnen verlaten de stad. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 ziet de NVM die beweging toenemen. Vanaf het derde kwartaal van 2021 zien we zelfs dat het platteland steeds minder soelaas biedt voor jonge uitdijende gezinnen. Jonge gezinnen wijken op dit moment daarom dan ook regelmatig uit over de grens. Met name jonge brabanders verhuizen steeds vaker naar België.

OVER DE GRENS EN TOCH HEEL VERTROUWD

En waarom ook niet. België met zijn gemoedelijkheid en het ‘gezapige’ leven heeft van oudsher altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op Nederlanders. Dit kleurrijke land met zijn bourgondische karakter en vriendelijke zachtaardige bewoners is door de jaren heen altijd erg in trek geweest.

Wat België zo leuk maakt is dat je wel het gevoel hebt in het Buitenland te zijn, maar dat het toch heel vertrouwd aanvoelt. Dat komt vooral door het Nederlands (Vlaams) dat gesproken wordt net over de grens.

GASTRONOMIE, CULTUUR EN VRIENDELIJKHEID

De Belgen houden van gastronomie. Ze eten graag lekker en zullen u laten proeven van hun bier- en kaasspecialiteiten, en natuurlijk ook van hun chocolade, pralines, witloof, stoverij, speculaas etc. En de frieten zijn gewoonweg legendarisch.

Maar bovenal wordt er in België plezier gemaakt: het culturele leven is er zeer intens (tentoonstellingen, concerten, festivals, theater, dans etc.) en het nachtleven is een feest.

MINDER DICHTBEVOLKT

Dankzij het feit dat België minder dichtbevolkt is, is er bovendien sprake van meer ruimte voor mens en dier. Niet voor niets dat België prachtige uitgestrekte natuurgebieden kent zoals de Ardennen, de Vlaamse Ardennen en de Brabantse Kempen met zijn uitgestrekte hei en veengronden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Blijf op de
hoogte van de
laatste
ontwikkelingen