VOLDOENDE TUIN EN EXTRA SLAAP- WERKKAMER STEEDS POPULAIRDER

VOLDOENDE TUIN EN EXTRA SLAAP- WERKKAMER STEEDS POPULAIRDER

De trek uit de Stedelijke gebieden is al jaren aan de gang. De stedeling is vaker ontevreden dan de Nederlander die buiten de stad woont. Ruimte voor een tuin en een vierde of vijfde slaapkamer of extra werkkamer zijn een stuk populairder geworden. Sinds aanvang van het jaar werd een tuin 22 procent vaker aangevinkt op Funda dan in 2021.

Dit is een forse stijging en we zien dat die trend zich doorzet. Eén op de drie overweegt een andere locatie. Hierdoor zien we dat de trek van de Randstad naar andere provincies, zoals Gelderland, Drenthe en Friesland, toeneemt. Die trek is al sinds 2013 gaande. Met name jonge gezinnen verlaten de stad. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 ziet de NVM die beweging toenemen.

Vanaf het derde kwartaal van 2021 zien we zelfs dat het platteland steeds minder soelaas biedt voor jonge uitdijende gezinnen. Jonge gezinnen wijken op dit moment daarom dan ook regelmatig uit over de grens. Met name jonge brabanders verhuizen steeds vaker naar België. Goed om te weten dat onze woningen 5 slaapkamers, twee badkamers en een voldoende grote eigen tuin bieden op kavels vanaf 405 m2.

Gerelateerde nieuwsberichten