NONNENBOS SUCCESVOL VAN START

VERKOOP PROJECT NONNENBOS
SUCCESVOL VAN START

Fase 1A van het project Nonnenbos in Weelde (Baarle Nassau) is onlangs in de verkoop gegaan. Het betreft de eerste 4 huizen uit een reeks van 10 Groene, Ruime en Betaalbare halfvrijstaande eengezinswoningen (twee-onder-een-kap) die Hebelhuis hemelsbreed 200 meter van de Nederlands-Belgische grens realiseert. De oplevering vindt al begin 2023 plaats en er zijn nu nog 3 woningen beschikbaar.

Op 18 km van Tilburg en 14 km van Turnhout realiseert Hebelhuis in de vroegere “Heerlijkheid” Weelde tien Groene, Ruime en Betaalbare eengezinswoningen. Weelde is begin 1977 bij Ravels en Poppel gevoegd. Het gemeentehuis en andere diensten van deze fusiegemeente zijn echter wel gevestigd in het centraal gelegen Weelde. De tien aardgasvrije, twee onder- één -kap eengezinswoningen maken deel uit van het project Nonnenbos. Het is er heerlijk wonen in een rustig gelegen, gezinsvriendelijke en kinderrijke buurt met alle voorzieningen binnen afzienbare afstand.

Wees er snel bij en kies je favoriete locatie en woning!

NONNENBOS SUCCESVOL VAN START
GEEN BOUWRENTE VERSCHULDIGD

GEEN BOUWRENTE VERSCHULDIGD

Je betaalt de volledige koopprijs bij de overdracht van de woning. Er zijn dus geen bouwtermijnen verschuldigd vooraf. Hierdoor betaal je dus ook geen bouwrente als je een woning koopt in het Project Nonnenbos.

Nadat je hebt besloten tot de koop van de nieuwe woning in Nonnenbos onderteken je een zogenaamde verkoop – en aankoopbelofte (voorlopige koopovereenkomst) bij de Notaris. Na de oplevering van de woning volgt dan bij de Notaris de overdracht middels de akte van levering. Op dat moment betaal je pas de koopprijs van je nieuwe woning.

Dat betekent dat je voorafgaand tijdens de bouwperiode geen termijnen hoeft te voldoen en dus ook geen bouwrente betaalt. Zo houd je financiële ruimte voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld de aanleg van je tuin of een droominterieur voor je nieuwe woning.

WIST JE DAT:
Een “Hebelhuis” een E peil* 0 heeft?

Dat betekent een minimale energierekening, meer wooncomfort en geen CO2-uitstoot, dus gunstiger en beter voor het milieu. Bovendien voldoet een Hebelhuis aan de Belgische fiscale gunstmaatregel van de E10 norm, waardoor er 100% korting op onroerende voorheffing (voor nieuwbouwwoningen) is gedurende 5 jaar en dat is dan weer gunstig voor je portemonnee!

*De energieprestaties (E peil , kWh/(m2 jaar)) zijn bepaald via een theoretische berekening op basis van een standaard klimaat en een standaard gebruik. Ze houden geen rekening met het gedrag en het werkelijke energieverbruik van de bewoners

BRABANTSE GEZINNEN VERTREKKEN VAKER NAAR BELGIE

BRABANTSE GEZINNEN VERTREKKEN VAKER NAAR BELGIË

De woningmarkt in Midden – Noord Brabant is oververhit. Steeds meer gezinnen uit Brabant zoeken daarom vaker nét over de grens naar een woning waar ze meer waar krijgen voor hun geld.

Om deze kopers en hun gezinnen goed te begeleiden en de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen worden zij door ons voorzien van uitgebreid advies en adequate begeleiding in alle belangrijke zaken. Bovendien is de begeleiding door onze partners van de eerste stappen van uw verhuizing naar België en – bij de aankoop van de woning inbegrepen. dat heet “ontzorgen”en daar zijn wij goed in!

WIST JE DAT HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Wist je dat: Als je woont in België en werkt in Nederland, voor een Nederlandse werkgever, je er vaak voor kan kiezen om belastingplichtig te blijven in Nederland terwijl je nét over de grens in België woont?

Je behoudt zo het voordeel van de hypotheekrenteaftrek in Nederland terwijl je in België voor een veel lagere prijs eigenaar bent geworden van een nieuwe ruime groene woning die aan alle wensen van jou en jouw gezin voldoet.

VOLDOENDE TUIN EN EXTRA SLAAP- WERKKAMER STEEDS POPULAIRDER

VOLDOENDE TUIN EN EXTRA SLAAP- WERKKAMER STEEDS POPULAIRDER

De trek uit de Stedelijke gebieden is al jaren aan de gang. De stedeling is vaker ontevreden dan de Nederlander die buiten de stad woont. Ruimte voor een tuin en een vierde of vijfde slaapkamer of extra werkkamer zijn een stuk populairder geworden. Sinds aanvang van het jaar werd een tuin 22 procent vaker aangevinkt op Funda dan in 2021.

Dit is een forse stijging en we zien dat die trend zich doorzet. Eén op de drie overweegt een andere locatie. Hierdoor zien we dat de trek van de Randstad naar andere provincies, zoals Gelderland, Drenthe en Friesland, toeneemt. Die trek is al sinds 2013 gaande. Met name jonge gezinnen verlaten de stad. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 ziet de NVM die beweging toenemen.

Vanaf het derde kwartaal van 2021 zien we zelfs dat het platteland steeds minder soelaas biedt voor jonge uitdijende gezinnen. Jonge gezinnen wijken op dit moment daarom dan ook regelmatig uit over de grens. Met name jonge brabanders verhuizen steeds vaker naar België. Goed om te weten dat onze woningen 5 slaapkamers, twee badkamers en een voldoende grote eigen tuin bieden op kavels vanaf 405 m2.

Jouw nieuwe woning in ons project Nonnenbos “instapklaar”wordt opgeleverd?

Jouw nieuwe woning in ons project Nonnenbos wordt “instapklaar” opgeleverd

Dat betekent dat wij de woning volledig afwerken voor je. In de afwerking mag je straks keuzes maken in bijvoorbeeld de opstelling voor de keuken of indeling van de badkamer, maar ook kies je de vloer of de kleur van je wanden en deurkozijnen.

Je kunt kiezen uit de aangegeven materialen en kleuren. Alle mogelijke keuzes, in alle ruimtes van je aanstaande woning worden stap voor stap tijdens een persoonlijke afspraak bij LEN Interieur & Styling aan je gepresenteerd en met je besproken. Samen bepaal je dan hoe jouw woning er van binnen komt uit te zien. Je hoeft straks alleen nog maar de juiste meubels op de juiste plek te plaatsen. En zelfs daar kan het team van Len Interieur je bij helpen. Als dat geen leven in Weelde is..