GESTAPELD WOONGELUK
powered by Hebelhuis
GESTAPELD WOONGELUK
powered by Hebelhuis
De merknaam Hebel is afkomstig van naamgever Josef Hebel. Hij had het idee om bouwstenen tot 8 m lengte en 75 cm hoogte te fabriceren en deze op de bouwplaats te monteren.

Kosteneffectief bouwen
Hebel platen worden op de bouwplaats gemonteerd. De binnen- en buitenwanden worden gestapeld en verlijmd op de gestorte betonvloer. Nadat de begane grondvloer is gestort of de vloerplaten zijn gelegd, is het een kwestie van wand- vloer- en dakelementen monteren.
Deze laten zich als een modulair bouwpakket verlijmd stapelen en met ankers en doken voor de onderlinge aansluitingen. De ervaren vakmensen zorgen voor een correcte uitvoering. Gevels en binnenwanden zorgen samen voor de benodigde stabiliteit en dragen zowel de vloer als het dak. Een ondersteunende constructie is onnodig, afgezien van plaatsen waar overspanningen noodzakelijk zijn.

Een levende circulaire economie
powered by Hebelhuis
Voor de productie van cellenbeton en kalkzandsteen zijn er weinig grondstoffen nodig. De basis is water, kalk en zand, wat overvloedig in de natuur te vinden is. Natuurlijke kalkzandsteen wordt al eeuwenlang als bouwsteen gebruikt. Eind negentiende eeuw werd de steen als het ware opnieuw uitgevonden door het natuurlijke ontstaansproces van kalkzandsteen fabrieksmatig te imiteren en optimaliseren.
Gasbeton’ of cellenbeton werd in 1924 ontwikkeld door de Zweedse architect J.A. Eriksson. Hij wilde een bouwmateriaal met de goede eigenschappen van hout (qua sterkte en bewerkbaarheid), zonder de nadelen ervan (brandbaarheid en vergankelijkheid). Tijdens de productieprocessen wordt er 60 tot 70% minder energie verbruikt dan bij de aanmaak van andere bouwmaterialen. De autoclaven waarin de platen en blokken worden gehard zijn heel energiezuinig. Alle afval van cellenbeton wordt gerecycleerd en herbruikt in de fabriek.
Dit wordt vermaald en als vervanging van zand gebruikt. Ook gesorteerd bouwafval afkomstig van werven of afbraakwerken vindt zijn weg naar afgeleide producten. Er is er een overeenkomst gesloten met OVAM voor de terugname van afbraak cellenbeton in de recyclageparken in Vlaanderen. Zo werkt Hebelhuis mee aan een circulaire economie.
Brandwerend
Hebel is onbrandbaar en vlamdicht. Muren opgebouwd met Hebel beschermen mens en goederen tegen brand en explosie. Wanden uit Hebel zijn dé oplossingen om overslaande brand te vermijden.
Door de lage warmtegeleiding van het materiaal heeft men in geval van een eventuele brand meer tijd om te evacueren. Ook verspreidt het materiaal geen giftige dampen en smelt het niet.

Thermische isolatie
powered by Hebelhuis
Cellenbeton heeft een uitstekende thermische isolatie. Een gebouw optrekken in hetzelfde materiaal lost bovendien alle bouwknopen eenvoudig op. Het is bovendien niet nodig om ingewikkelde materiaalcombinaties toe te passen om zo te voldoen aan de EPB-regelgeving.
Wie in Vlaanderen bouwt of verbouwt, is verplicht om de energieprestatieregelgeving (EPB) te respecteren. EPB staat voor ‘EnergiePrestatie en Binnenklimaat’. De energieprestatieregelgeving legt eisen op voor isolatie, installaties, ventilatie en oververhitting. De EPB-eisen (Energieprestatie en binnenklimaat) worden door onze ingenieurs vanaf het begin meegenomen in het geïntegreerd ontwerp van een Hebelhuis.
Akoestische isolatie en – absorptie
De massa en de cellenstructuur van de Hebel-platen garanderen een zeer goede geluidsisolatie en worden daarom veel gebruikt in zones met geluidsoverlast.

Bouwen in 81 dagen
powered by Hebelhuis
Blijf op de
hoogte van de
laatste
ontwikkelingen